söndag, 27 november 2022 17:08

Julkalendern är tillbaka!

Det är december och vår hjälte har det har det knapert då kassettförsäljningen sjunkit drastiskt den senaste tiden. Räkenskaperna går inte på långa vägar ihop och han behöver helt enkelt sälja fler kassetter för att få råd att köpa brännvin ill jul, men hur ska det gå till med bara en månad kvar?

Varje dag under den kommande månaden kommer du kunna följa denna rafflande historia där vår hjälte engagerar hela sin bekantskapskrets för att få igång kassettföräljningen till jul. Vilda slagsmål med motorcykelgäng, biljakter och inbrott på systembolaget utlovas. Den 1;a december kommer avsnitt nummer ett i länken nedan!

Till julkalendern!

I vanlig ordning tvingas vi censurera namnet på vår käre huvudfigur på grund av synnerligen besynnerliga regler i sociala medier. Vi beklagar naturligtvis detta. Historien som sådan är dock helt fri från all form av censur.

Påhittad och nedskriven av Uy, december 2010 på forumet Meduzaland

I det gamla webb-forumet Meduzaland, där Eddie fans samlades för att diskutera allting Eddie-relaterat, skrev en användare under pseudonymen “UY” (står för “Underutvecklad Yngling” ) åren 2008, 2010 och 2011 en slags “julkalender” med 24 avsnitt. Det publicerades ett avsnitt om dagen, ända fram till julafton.

Det kan klassas som “fan fiction”, något som är väldigt vanligt på internet. Fans av någon specifik film/spel eller bokserie, t.ex. Star Wars, Harry Potter, hittar på egna historier baserade på karaktärerna i filmerna/böckerna. I detta fallet så hittade “UY” (Tommy Mattson) på en historia baserad på Eddies karaktärer som fanns på de gamla kassetterna. E. H***r, Bröderna Lundin, Efraim Barkbit, Greve von Boegroeff, Ljungbacka-Erik, Frisse Frisén och även mindre kända som Roger Ballis och Dieter Beck. Det handlade ofta om E Hi***rs kamp att sälja mera kassetter, kamp mot kronofogden, myndigheter osv. m.fl. Något som ofta var ett tema på kassetterna, i mellansnack och sketcher.T.ex kassetterna “Dårarnas julafton” , “Radio Ronka” m.fl.

Lägg till kommentar

Kommentarer

Citerar Henrik Håkansson:
:-* :sad: :-*


Sluta sösa och jobba me dig :P :lol:
Citera

Nyheter