Ulf Bejerstrand

Från Eddie Meduza Wiki
Hoppa till: navigering, sök

Ulf Bejerstrand spelade i Kalmar bandet Kung Tung men började 1978 att släppa skivor i eget namn på egna Etiketten Grisbäck. Skivorna var svängig och tung progressiv rock, ungefär som Kung Tung fast jamigare och med MYCKET (och snuskig) humor. Mest utmärkande var de extrema texterna och bilderna om prydde omslagen. Hans LP "Så Går Det Till I Vilda Västern" hade bland annat djursexbilder på konvolutet och blev dömd av censurnämnden och indragen. Den kom sedan ut med blankt vitt omslag med stämpel på, sedan men helt nytt omslag under namnet "Krossade Drömmar".

Hans 4 (5) första LP skivor är alla riktiga kultplattor som var och en av dem bjuder på mycket skratt och spelglädje. Hans två sista plattor är dock raka motsatsen, ganska tråkiga verk utan varken humor eller musikalisk extravagansa.

Efter sin solokarriär drog Ulf iväg till Canada ett tag för att "erövra världen" men återvände sedan till Sverige och startade "Luftgitarr-SM". Idag driver han också artistförmedlingen Fantastiska Nöjen och har återbildat gruppen Bejerstrand Band. Man planerar att göra dels en ny skiva, dels ett flertal gig under 2006. Mer info kan hittas på [www.bejerstrand.se]